Ma egy saját fejlesztésű receptet hoztam el nektek.
És hogy miért pont ma? Miért készülök már a Karácsonyra?
Igazából még kicsit messze van, de az idő is komor már, a boltokban mindenhol felsejlenek a karácsonyi ajándékötletek és most már így novemberben én is engedtem a csábításnak és beszereztem egy-két új ünnepi dekort. De még csak kicsiben kezdtem, semmi durvulás. Majd decemberben!
Ma van a napja annak, hogy reggel munkába menet a plázán áthaladva megpillantottam a fénylő hópelyheket, a plafonról lelógó díszeket, az üzletek mellé helyezett (mű)fenyőfákat az óriási gömbdíszekkel. Már titkon vártam ezt a pillanatot, és igazából azt hittem, hogy ez hamarabb be fog következni, de örülök, hogy idáig kitartottak és nem októberben dekoráltak ki mindent. Így szépen lassan érzem, hogy kezdek beleolvadni a karácsonyi melegség forgatagába, kis lépésekkel haladva az ünnepek felé. A Halloweeni dekort például még csak tegnap szedtem le a lakásban, és most már kezdődhet az otthon feldíszítése is, szépen, apránként. Azaz JÖHET A KARÁCSONY!
Ennek örömére, hogy ti is hangulatba kerüljetek, hoztam el ezt a saját receptemet, amit még tavaly kísérleteztem ki. Fogadjátok szeretettel! 💖
Ebből a tésztamennyiségből 2 kicsi méretű kuglóf fér ki:
⚆ 35 gramm puha vaj (ha a hűtőből veszem ki a vajat, akkor azt egy kis tálban 15 másodpercig mikróban melegítem, hogy puha állagot kapjak belőle)
⚆ 50 gramm barnacukor
A vajat és a cukrot kikeverjük, majd hozzákeverjük az alábbiakat:
⚆ 1 tojás
⚆ 110 gramm teljes kiőrlésű liszt
⚆ fél teáskanál sütőpor
⚆ negyed teáskanál szódabikarbóna
⚆ negyed teáskanál só
⚆ fél teáskanál bourbon vaníliapor
⚆ 60 gramm tejföl (én laktózmenteset használtam)
⚆ másfél teáskanál őrölt fahéj
⚆ fél teáskanál őrölt gyömbér
⚆ fél teáskanál őrölt szegfűszeg
⚆ fél teáskanál őrölt szerecsendió
⚆ fél naracs héja lereszelve
⚆ fél narancs leve
🔥 170 fokon sütjük körülbelül 30-35 percet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése