Ugrás a fő tartalomra

OREOS MÁLNÁS BROWNIE


Tegnap arra ébredtem, hogy készíteni fogok egy finom browniet. Délutánra ez így is lett. Bárcsak minden ilyen könnyen menne 😀

Egyik nap találtam a boltban friss málnát, amit először nem is akartam megvenni, mert arra számítottam, hogy úgyis ízetlen lesz még, és illata se nagyon volt. Szerencsére ez nem így lett, és kellemesen savanykás íze volt, így gondoltam, hogy milyen jó lenne belepakolni egy brownieba, viszont valamivel jó lenne kiegészíteni és így az oreora esett a választásom. Lágy, jó kakaós, ropogós édes és savanyú egyszerre ez a süti.

Fogadjátok szeretettel a laktózmentes málnás-oreos brownie receptemet!

- - - - - - - - - - - - - -

R E C E P T


Amikre szükség lesz hozzá:

80 gramm 20%-os kakaópor
400 gramm barnacukor
100 gramm teljes kiörléses vagy búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
210 gramm laktózmentes vaj
4 bio tojás
55 ml laktózmentes tej
157 gramm, azaz egy csomag oreo (sima, vagy duplakrémes)
125 gramm friss málna
A kakaóport keverjük össze a cukorral, egy másik tálban pedig a lisztet a sütőporral és sóval.
Olvasszuk fel a vajat és tegyük hozzá a kakaós-cukros keveréket, keverjük el és pár percig hagyjuk rotyogni, folyamatos keverés mellett, hogy sima állagot kapjunk, majd vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre kicsit hűlni.
Üssük és verjük fel a tojásokat és több adagban, szépen csurgassuk a serpenyőbe, folyamatos keverés mellett. Fontos, hogy ne egyszerre zuttyantsuk bele a tojásokat és hogy ne tűzforró legyen a massza, mert különben a tojás elkezd rántottává alakulni. Keverjük hozzá a lisztes keveréket is és lazítsuk fel egy kis tejjel.
Az oreo és a málna felét törjük és szedjük kisebb darabokra és forgassuk bele a tésztába.
Sütőpapírral bélelt edénybe tegyük bele és a tetejére tegyük rá a maradék málnát és oreot.

170 fokon süssük 45 percig.


Megjegyzések

Popular Posts

SÓSKARAMELLÁS LAKTÓZMENTES SAJTTORTA

Habár sajnos már február van, és az volt az újévi fogadalmam, hogy többet blogolok, többet sütök-sürgök-forgok ebben az évben, eddig ez nem igazán jött össze. De most ezen a hétvégén végre megihletődtem ettől a csudaklassz szép tavaszi időtől (igenigen, valószínűleg nem fog sokáig tartani), végre éreztem magamban az affinitást ahhoz, hogy készítsek egy kicsit édes, kicsit sós, kicsit lágy és kicsit ropogós új sütit. Így született meg ez a laktózmentes sóskaramellás sajttorta. Sok helyen ettem már sajttortát és mindig valahogy az arányok voltak azok, amik nekem valahogy nem stimmeltek. Persze ízlések és pofonok, de nekem mindig vagy rengeteg volt a krémes rész, vagy túl kevés volt a szósz rétege, vagy leheletvékonyra passzírozták a sütőformába a zabos alapot, és így valahogy nekem egyik sajttorta sem volt az igazi. Jöjjön hát az én verzióm erre a sütire, a vastag zabos alap, a nála kétszer olyan magas sajttorta "töltelék" és a sohavégetnemérős karamellszósz. RECEPT

ÁFONYÁS BABKA

Annnnyira nagy boldogsággal tölt el, hogy ekkora érdeklődés volt a részetekről gyönyörű gyermekem, a mogyis-áfonyás babkám iránt, hogy meg is osztom veletek a receptet! ♥️♥️♥️ Végre valahára találtam egy kocka élesztőt a boltban (az elmúlt hetekben mint tudjuk, ez kész kincsnek számít), így rögtön rárepültem, hogy vegyek, és akkor eldöntöttem, hogy márpedig ebből tuti, hogy babka lesz! Találtam hozzá friss áfonyát és törökmogyorót, kakaópor pedig korábbról volt itthon, így összeállt a kép és a csillagok: megszületett a kakaós-áfonyás mogyis BABKÁM! 👶  Annyira szuperomlós lett a tészta, pihepuha kis párnácska, amin egy jót lehetne szundizni, közben illatolni és édes álomba merülni. Az áfonya pont azt a picikét savanykás ízt adja hozzá, amivel ellensúlyozni tudja a vajas-kakaós szaftos tölteléket, a mogyi roppanóssága pedig még egy plusz élvezet az ízek lágy harmóniájában. Egyszerűen nem bírok betelni vele 😊 És másnap is nagyszerű, nem szikkadt vagy keményedett meg, ugyanoly

MADAME PHO TESZTELÉS

Körülbelül 1 hónapja nyílt a Corvin sétányon egy új vietnámi hely, a MADAME PHO. Sajnos még csak készpénzzel lehet fizetni, úgy készüljetek! De remélhetőleg nemsokára beszerelik a kártyás terminált. A nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :) Először a tavaszi tekercs és leves kombót toltam. A tavaszi tekercs az egyik legjobb, amit eddig ettem, ropogós külsővel, friss alapanyagokkal. A levesek közül egy klasszikus PHO levest kértem marhahússal. Nekem a hús nem igazán volt elég benne, kétszer annyit simán elbírt volna. Adagra szép nagy volt, a felét haza is vittem vacsira. A WOK szekcióból Wokban készült rizstésztát választottam marhahússal. A tészta kicsit olajos volt, de finom és laktató, sok zöldséggel. Itt is nekem a hús kevés volt a tészta mennyiségéhez képest. Harmadszorra Pirított rizst kértem marhával (igenigen, sajnos imádom a marhahúst). A lepir