Tegnap arra ébredtem, hogy készíteni fogok egy finom browniet. Délutánra ez így is lett. Bárcsak minden ilyen könnyen menne 😀
Egyik nap találtam a boltban friss málnát, amit először nem is akartam megvenni, mert arra számítottam, hogy úgyis ízetlen lesz még, és illata se nagyon volt. Szerencsére ez nem így lett, és kellemesen savanykás íze volt, így gondoltam, hogy milyen jó lenne belepakolni egy brownieba, viszont valamivel jó lenne kiegészíteni és így az oreora esett a választásom. Lágy, jó kakaós, ropogós édes és savanyú egyszerre ez a süti.
Fogadjátok szeretettel a laktózmentes málnás-oreos brownie receptemet!
- - - - - - - - - - - - - -
R E C E P T
Amikre szükség lesz hozzá:
80 gramm 20%-os kakaópor
400 gramm barnacukor
100 gramm teljes kiörléses vagy búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
210 gramm laktózmentes vaj
4 bio tojás
55 ml laktózmentes tej
157 gramm, azaz egy csomag oreo (sima, vagy duplakrémes)
125 gramm friss málna
A kakaóport keverjük össze a cukorral, egy másik tálban pedig a lisztet a sütőporral és sóval.
Olvasszuk fel a vajat és tegyük hozzá a kakaós-cukros keveréket, keverjük el és pár percig hagyjuk rotyogni, folyamatos keverés mellett, hogy sima állagot kapjunk, majd vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre kicsit hűlni.
Üssük és verjük fel a tojásokat és több adagban, szépen csurgassuk a serpenyőbe, folyamatos keverés mellett. Fontos, hogy ne egyszerre zuttyantsuk bele a tojásokat és hogy ne tűzforró legyen a massza, mert különben a tojás elkezd rántottává alakulni. Keverjük hozzá a lisztes keveréket is és lazítsuk fel egy kis tejjel.
Az oreo és a málna felét törjük és szedjük kisebb darabokra és forgassuk bele a tésztába.
Sütőpapírral bélelt edénybe tegyük bele és a tetejére tegyük rá a maradék málnát és oreot.
170 fokon süssük 45 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése