Ugrás a fő tartalomra

TESZTELÉS

KIOSK PEST
...a karantén-home office-ebédházhozszállítás fergeteges hármasában most a KIOSK ebédmenüjét próbáltam ki egy teljes héten keresztül.
MÁTKA BUDAPEST
...a karantén idején sem maradhat el az étteremtesztelés, és alkalmazkodva az új helyzethez, a lehetőségeknek megfelelően teszteltem most a Mátkát.
FREYJA és BOMBOLONI
...csodálatos puhaságú, virág formájú fánkok és vajas, masszív töltelékkel megáldott croissantok. Avagy a Freyja és a Bomboloni.
KARANTÉNDOBOZ
Papírtigris, Bellozzo, Belli di Mamma, Don Pepe, Empanada Story, Azteca Tex-Mex Étterem, Shahba Rose Libanoni Étterem
BESTIA
...édes kísértés, fűszermámor, tüzes hús, illatok, napfény, csillanás, lágy szósz, összeolvadás: avagy az igazi BESTIA.
TÜNDÉRKÉS ÉTELBÁR
...a kiszolgálás nagyon kedves, és ha már párszor betértél ide, a nevedet is megjegyzik, amiből az is kitűnik, hogy igazán figyelnek a betérő és visszatérő vendégeikre.
TWENTYSIXº GARDEN
...gyönyörű atmoszféra, harmonikus design, finom ételek, pocsék kiszolgálás. A Twentysix Budapest-ben jártam.
MADAME PHO
...a nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :)
PLÉZ CAFÉ
...ha ismeritek és szeretitek a Fruccolát, akkor a PLÉZ Café-t imádni fogjátok, mert az ételek frissességét tekintve hasonló a két hely.
IGEN!
...igen, elmegyek még ide pizzázni, igen jó ízű volt minden, igen a papír szívószálra, igen szép a hely stílusa, igenigen teljesen jóllaktam

Megjegyzések

Popular Posts

SÓSKARAMELLÁS LAKTÓZMENTES SAJTTORTA

Habár sajnos már február van, és az volt az újévi fogadalmam, hogy többet blogolok, többet sütök-sürgök-forgok ebben az évben, eddig ez nem igazán jött össze. De most ezen a hétvégén végre megihletődtem ettől a csudaklassz szép tavaszi időtől (igenigen, valószínűleg nem fog sokáig tartani), végre éreztem magamban az affinitást ahhoz, hogy készítsek egy kicsit édes, kicsit sós, kicsit lágy és kicsit ropogós új sütit. Így született meg ez a laktózmentes sóskaramellás sajttorta. Sok helyen ettem már sajttortát és mindig valahogy az arányok voltak azok, amik nekem valahogy nem stimmeltek. Persze ízlések és pofonok, de nekem mindig vagy rengeteg volt a krémes rész, vagy túl kevés volt a szósz rétege, vagy leheletvékonyra passzírozták a sütőformába a zabos alapot, és így valahogy nekem egyik sajttorta sem volt az igazi. Jöjjön hát az én verzióm erre a sütire, a vastag zabos alap, a nála kétszer olyan magas sajttorta "töltelék" és a sohavégetnemérős karamellszósz. RECEPT

ÁFONYÁS BABKA

Annnnyira nagy boldogsággal tölt el, hogy ekkora érdeklődés volt a részetekről gyönyörű gyermekem, a mogyis-áfonyás babkám iránt, hogy meg is osztom veletek a receptet! ♥️♥️♥️ Végre valahára találtam egy kocka élesztőt a boltban (az elmúlt hetekben mint tudjuk, ez kész kincsnek számít), így rögtön rárepültem, hogy vegyek, és akkor eldöntöttem, hogy márpedig ebből tuti, hogy babka lesz! Találtam hozzá friss áfonyát és törökmogyorót, kakaópor pedig korábbról volt itthon, így összeállt a kép és a csillagok: megszületett a kakaós-áfonyás mogyis BABKÁM! 👶  Annyira szuperomlós lett a tészta, pihepuha kis párnácska, amin egy jót lehetne szundizni, közben illatolni és édes álomba merülni. Az áfonya pont azt a picikét savanykás ízt adja hozzá, amivel ellensúlyozni tudja a vajas-kakaós szaftos tölteléket, a mogyi roppanóssága pedig még egy plusz élvezet az ízek lágy harmóniájában. Egyszerűen nem bírok betelni vele 😊 És másnap is nagyszerű, nem szikkadt vagy keményedett meg, ugyanoly

MADAME PHO TESZTELÉS

Körülbelül 1 hónapja nyílt a Corvin sétányon egy új vietnámi hely, a MADAME PHO. Sajnos még csak készpénzzel lehet fizetni, úgy készüljetek! De remélhetőleg nemsokára beszerelik a kártyás terminált. A nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :) Először a tavaszi tekercs és leves kombót toltam. A tavaszi tekercs az egyik legjobb, amit eddig ettem, ropogós külsővel, friss alapanyagokkal. A levesek közül egy klasszikus PHO levest kértem marhahússal. Nekem a hús nem igazán volt elég benne, kétszer annyit simán elbírt volna. Adagra szép nagy volt, a felét haza is vittem vacsira. A WOK szekcióból Wokban készült rizstésztát választottam marhahússal. A tészta kicsit olajos volt, de finom és laktató, sok zöldséggel. Itt is nekem a hús kevés volt a tészta mennyiségéhez képest. Harmadszorra Pirított rizst kértem marhával (igenigen, sajnos imádom a marhahúst). A lepir