Most nosztalgiázom egy kicsit, és arra gondoltam, hogy a januárban megkezdett FREYJA cikket befejezem. Viszont a BOMBOLONI-ról sem írtam még, így most egyszerre teszem ezt meg.
A Freyja-ról már a nyitás óta több frontról is ódazengést hallottam. Nekem a reggelizések eléggé hektikusak szoktak lenni munkanapokon, vagy inkább semmilyenek, mert nem kívánok általában semmit és egy kávéval húzom ki ebédig. Viszont még télen egyik reggel munkába menet beugrottam egy croissantért, hogy végre kipróbáljam, mire is az a nagy felhajtás. Nem kívántam az édeset, mert egy rizstejes cappuccinot is kértem (sajnos laktózmentes tejük nincs, és a rizstej volt az egyetlen altertej) és ahhoz már túl soknak éreztem volna az édes croit reggelire. Egy prosciuttos-fürjtojásos-sajtosra esett a választásom, amit nem bántam meg, de a pisztáciás croiba kóstolva kicsit könnyes lett a szemem, mert az nagyon adta 👌 A kókuszkrémesre is fentem a fogam, úgyhogy lehet, a következő körben az is lecsusszan majd.
A hely visszaadja a skandináv életérzést, egy kicsit Koppenhágába repített a design és interior. A croik nagyon laktatóak, érződik bennük a minőségi alapanyagok használata, a masszív töltelék és a jóóóó sok vaj, amit aztán nem spóroltak ki belőle, így ne egy könnyed croissantra számítsatok a 27 rétegből álló levelestészta kapcsán. Az tuti, hogy nem a diétázók számára találták ki őket, de üsse kavics, egyszer élünk, miért ne habzsolnánk be magunkba a finomabbnál finomabb dolgokat!
Mint például a Bomboloni fánkjait!
Azért szerencsére a karantén alatt is van lehetőség beszerezni őket, én a szülinapomra kaptam egy 4-es válogatást.
A kedvenceim egyértelműen a lekvárosok voltak, és habár kicsit megfolytak, ez nem befolyásolt semmit, mert ahogy megkaptam, gyorsan be is habzsoltam őket 😄 Azért a harmadik már később csúszott le, mégpedig a gránátalmakrémes, amit elsőre nem sikerült beazonosítanom, hogy vajon milyen ízt rejthet, de az állagát tekintve nagyon finom volt rajta ez a habos krém, aminek az alapja egy házi készítésű mascarpone alapú töltelék volt.
A narancsos nekem kesernyés volt amiatt, hogy a héját is rajta hagyták a kis kockákra vágott gyümölcsnek, így az sajnos nem jött be.
Ez előtt szeptemberben dobtam be egy fánkot az akkor nemrég nyílt Pozsonyi úti üzletben, ahol szintén egy lekvárosat próbáltam, mégpedig fügéset. Akkor még nekem elsőre furcsa volt, hogy ezek márpedig nem a megszokott töltött vagy mázas fánkok, hanem csodálatos puhaságú és édes, virágra emlékeztető formájúak: ettől is olyan különleges a Bomboloni. A porcukros alap tetejére kerülnek az ízesítések, amik végtelen variációban lehetnek éppen szezontól, alapanyagtól függően. Amikor először jártam ott, bazsalikomos-narancsos, kókuszkrémes, fügelekváros, mogyorókrémes választékuk volt a parányi üzletben.
Összességében nekem kicsit kevés a tetejére kerülő töltelék, bár az tény, hogy többet nem is bírnának el a fánkok, de az biztos, hogy a lekvárokból arányaiban még kétszer annyit be tudnék tolni a tésztához 😄
_____
A karantén ideje alatt a Freyja-ból személyes átvétellel, vagy budapesti kiszállítással tudsz rendelni, míg a Bomboloniból a Wolt-on keresztül adhatod le a rendelésedet Budapesten.
_____
A karantén ideje alatt a Freyja-ból személyes átvétellel, vagy budapesti kiszállítással tudsz rendelni, míg a Bomboloniból a Wolt-on keresztül adhatod le a rendelésedet Budapesten.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése