Ugrás a fő tartalomra

BESTIA brunch



Édes kísértés, fűszermámor, tüzes hús, illatok, napfény, csillanás, lágy szósz, összeolvadás: avagy az igazi BESTIA. A Szent István téren lévő Bestiában próbáltuk ki a brunch menüt. Azt gondolná az ember, hogy a hétvégi brunch már kora reggeltől elérhető, mert hát vannak olyanok, akik hétvégén is ugyanúgy reggel 7-kor felkelnek, mint hétköznap, munkába menet. Na hát én nem ilyen vagyok. Szeretek sokáig aludni, pihenni, lustálkodni. És úgy tűnik, a Bestiában is így vannak ezzel. Már napokkal korábban foglaltam asztalt, és 11:30-nál előbbi lehetőség nem is volt az időpont kiválasztására, hiszen akkor nyit a hely. Így amikor eljött a lusta vasárnap, és megérkeztünk, mi voltunk az elsők, akik a bestia gyomrába kerültek.


A gyönyörű napsütés beszűrődött az elegáns térbe, és a friss virágok, gyönyörű és harmonikus interior mellett elsétálva elfoglaltuk helyünket a teraszon, pazar kilátással a Bazilikára. Mivel még azért februárban nincs túl meleg, így a terasz fedett volt. A téren található éttermek teraszait egységesítették, így mindegyik egy kis üvegkalitkát kapott, amit remélhetőleg majd a nyár közeledtével kinyitnak.

A brunch nekem összefonódik az eggs benedict-el, mert nekem az valahogy nem egy mindennapi könnyed étel, de azért ebédre nem kifejezetten választom főétel gyanánt, így ha időközönként befigyel a programba a brunch, akkor ilyenkor erre esik a választásom.
A Bestia brunch menüjében háromféle benedict kapott helyet: avokádó, füstölt lazac és bélszín benedict. Én a füstölt lazacosat próbáltam. A mártás állaga tökéletes volt, a tojás pedig szépen csücsült a házi kovászolt kenyéren. Mellé friss, ropogós ecetes zöldségeket párosítottak. Sejtettem, hogy a Bestia nem egy íztelen-szagtalan élmény lesz, de a fűszerezés nekem kicsit már-már erősnek bizonyult. A benedict sósságán pedig sajnos nem segített a saláta ecetessége.
Az angol reggeli is kicsit átbillent ezen a fűszer-mérőn: nem volt túl gyomor-barát ez a fogás sem, viszont annyira ízletes volt, hogy ezt a kis kellemetlenséget félre tudtuk tenni. A menü édes részéről bevállaltunk egy amerikai palacsintát, ami - oh boy! - , micsoda fantasztikus döntés volt! A kicsit égő gyomrunk nagy barátja lett, melyben harmóniában volt a nem túl édes juharszirup az enyhén savanyú gyümölcsszósszal és a lágy, habos-babos kellemesen szájban olvadó tonkabab habbal. A gyümölcsválasztás visszarepített az őszi időszakba a szőlő és szilva miatt. És habár én már nagyon várom a tavaszt, semmi kifogásom nem volt ez ellen az érzés ellen, amit a gyümölcsök adtak.

 

A ráérős vasárnapon pedig mi mással lehetett volna lezárni ezt a menüt, mint egy frissítő cold brew limonádéval! Cold brew tonic is van a kínálatban, viszont a limonádé változatát még nem próbáltam sose, így kíváncsian vártam, hogy vajon levesz e a lábamról. Kicsit meglepődtem, mert ténylegesen egy cold brew+limonádé kombót vártam, viszont a limonádé itt a narancslével volt egyenlő a Bestia értelmezésében. Végül kellemes csalódás ért, és legközelebb is szívesen választanám. Ezen kívül a specialy kávé - kicsit szűk - kínálatban V60-at is kóstolhattok a menüről.

A hétvégi kínálatban találtok még gofrit, granolát, húsos és húsmentes szendvicseket, koktélokat.

A kiszolgálás kedves és figyelmes volt, és emiatt a fix 13,5%-os szervízdíjra is azt gondoltuk, hogy egye fene, belefér.

Jóllakottan, végül boldog gyomorral távoztunk, és az összes, foglalt asztalokhoz megérkező, egy szabad hellyel nem rendelkező Bestiától elköszöntünk. Kifelé menet pedig az élőzene elhalkuló dallama kísérte lépteinket.


Asztalt foglalni online tudtok: www.bestia.hu

------------------------------------
A cikket a www.tesztevok.hu oldalán is megtaláljátok! ☺️


Megjegyzések

Popular Posts

SÓSKARAMELLÁS LAKTÓZMENTES SAJTTORTA

Habár sajnos már február van, és az volt az újévi fogadalmam, hogy többet blogolok, többet sütök-sürgök-forgok ebben az évben, eddig ez nem igazán jött össze. De most ezen a hétvégén végre megihletődtem ettől a csudaklassz szép tavaszi időtől (igenigen, valószínűleg nem fog sokáig tartani), végre éreztem magamban az affinitást ahhoz, hogy készítsek egy kicsit édes, kicsit sós, kicsit lágy és kicsit ropogós új sütit. Így született meg ez a laktózmentes sóskaramellás sajttorta. Sok helyen ettem már sajttortát és mindig valahogy az arányok voltak azok, amik nekem valahogy nem stimmeltek. Persze ízlések és pofonok, de nekem mindig vagy rengeteg volt a krémes rész, vagy túl kevés volt a szósz rétege, vagy leheletvékonyra passzírozták a sütőformába a zabos alapot, és így valahogy nekem egyik sajttorta sem volt az igazi. Jöjjön hát az én verzióm erre a sütire, a vastag zabos alap, a nála kétszer olyan magas sajttorta "töltelék" és a sohavégetnemérős karamellszósz. RECEPT

ÁFONYÁS BABKA

Annnnyira nagy boldogsággal tölt el, hogy ekkora érdeklődés volt a részetekről gyönyörű gyermekem, a mogyis-áfonyás babkám iránt, hogy meg is osztom veletek a receptet! ♥️♥️♥️ Végre valahára találtam egy kocka élesztőt a boltban (az elmúlt hetekben mint tudjuk, ez kész kincsnek számít), így rögtön rárepültem, hogy vegyek, és akkor eldöntöttem, hogy márpedig ebből tuti, hogy babka lesz! Találtam hozzá friss áfonyát és törökmogyorót, kakaópor pedig korábbról volt itthon, így összeállt a kép és a csillagok: megszületett a kakaós-áfonyás mogyis BABKÁM! 👶  Annyira szuperomlós lett a tészta, pihepuha kis párnácska, amin egy jót lehetne szundizni, közben illatolni és édes álomba merülni. Az áfonya pont azt a picikét savanykás ízt adja hozzá, amivel ellensúlyozni tudja a vajas-kakaós szaftos tölteléket, a mogyi roppanóssága pedig még egy plusz élvezet az ízek lágy harmóniájában. Egyszerűen nem bírok betelni vele 😊 És másnap is nagyszerű, nem szikkadt vagy keményedett meg, ugyanoly

MADAME PHO TESZTELÉS

Körülbelül 1 hónapja nyílt a Corvin sétányon egy új vietnámi hely, a MADAME PHO. Sajnos még csak készpénzzel lehet fizetni, úgy készüljetek! De remélhetőleg nemsokára beszerelik a kártyás terminált. A nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :) Először a tavaszi tekercs és leves kombót toltam. A tavaszi tekercs az egyik legjobb, amit eddig ettem, ropogós külsővel, friss alapanyagokkal. A levesek közül egy klasszikus PHO levest kértem marhahússal. Nekem a hús nem igazán volt elég benne, kétszer annyit simán elbírt volna. Adagra szép nagy volt, a felét haza is vittem vacsira. A WOK szekcióból Wokban készült rizstésztát választottam marhahússal. A tészta kicsit olajos volt, de finom és laktató, sok zöldséggel. Itt is nekem a hús kevés volt a tészta mennyiségéhez képest. Harmadszorra Pirított rizst kértem marhával (igenigen, sajnos imádom a marhahúst). A lepir