Gyönyörű atmoszféra, harmonikus design, finom ételek, pocsék kiszolgálás. A Twentysix Budapest-ben jártam.
🌴 A dzsungel-láz adott, azaz a rengeteg buja növény megteremti azt a hangulatot, ami miatt páratlan lesz ez a hely és nem tudsz még egy ilyet mondani, ahol a belvárosban egy ekkora méretű látványos és magával ragadó oázist találsz. Igazából egy fotón be se lehet mutatni a teret, egyszerűen el kell menni és megtapasztalni, élőben végigpásztázni a zugokat, befogadni a látványt. 🌴
Amikor megtudtam, hogy januárban megnyitott a Twentysix GARDEN (korábban már voltam itt, de akkor még nem volt telepakolva növényekkel minden), tudtam, hogy mindenképpen el kell majd jönnöm letesztelni. Akartam adni neki egy kis időt, hogy a nyitás utáni gyermekbetegségek kijöjjenek, - ahogy az lenni szokott egy új hely nyitásánál -, és én majd akkor tapasztaljam meg, amikor teljes pompájában élvezhető lesz a hely nyújtotta élmény. Úgy tűnik, sajnos még egy kis időt kellett volna neki adnom...
A Twentysix Shop, House és Studio részeiről most nem ejtek szót, mert a Garden az, ahol az étel és ital születik meg, szuper fúzióban a belső udvar kertjében felszolgálva.
A hely állítása és a szájhagyomány útján hallott "mindig 26 fokos" terével kapcsolatban teljes mértékben kivetni valóm volt, - és habár nem volt a farzsebemben hőmérő - de a fejemet teszem rá, hogy közel sem volt tapasztalható ez a beharangozott kellemes idő, mert hogy az éppen az utcán tomboló orkán erejű szélben kellemesebb hőmérséklet volt, az biztos. Szóval öltözzetek melegen, ha tervezitek, hogy ide jöttök. És ha már tervezésről van szó, akkor mindenképpen foglaljatok időpontot, mert anélkül sajnos nem lehet bejutni, még akkor sem, ha vannak szabad asztalok. Ezt nagyon komolyan veszik, így tervezzetek ezzel jó előre.
Vacsorázni 6-tól, 8-tól, vagy 10-től tudtok, a hely éjfélig van nyitva.
Na de essen szó az ételekről, azaz a lényegről!
Mi a mezzék közül válogattunk, mégpedig ezeket:
- CÉKLA, FETA, KESUDIÓ, ARANYMAZSOLA, BAZSALIKOM
- VÖRÖSLENCSE, PARADICSOM, CITROMFŰ, TÁRKONY
- CÉKLÁS HUMMUSZ
- ROSTON SÜLT RÉPÁK, KARAMELLIZÁLT DIÓ, NARANCS
- BULGUR, SÜTŐTÖK, FRISS PETREZSELYEM
Az ételek mennyeiek voltak, a fűszerezés és az összeállítások is el voltak találva. A gin-tonicok is megállták a helyüket, izgalmas és közben kicsit hagyományos ízkombinációkkal.
Az ételek miatt még szerintem visszatérek, de ami első tapasztalásra kicsit visszavett az élményből, az a kiszolgálás minősége, amiről sajnos nem tudok sok jót mondani. Az ételeinket kétszer rossz asztalhoz vitték ki, majd elénk rakva az ételek ismertetése nélkül magunkra maradtunk, és tíz perccel később az italainkat is megkaptuk (a sorrend nekem valahogy nem stimmel, de javítsatok ki, ha tévednék). Az üres tányérok elvitele után az elszürcsölt koktélok üres csontvázai, a magányos poharak, amikben a jégkockák szép lassan az idő múlásával kisebb tócsákká alakultak, csak várakoztak és várakoztak, mint ahogy mi is, hogy odaszagoljon akár csak egy pincér is a rengeteg közül. Akik vagy félrenéztek, vagy már addig szemeztem velük, hogy én éreztem magam kellemetlenül, de odajönni nem jöttek, így csak ültünk tovább, előttünk az itallappal, arra várva, hogy szomjúságunkat még egy kicsit oltani tudjuk. Azt se mondhatom, hogy egy sarokban kucorogtunk volna, mert a legforgalmasabb helyen ültünk, és mögöttünk, mellettünk haladt el mindenki. De csak elhaladt. És nem megállt. Két óra hosszas várakozás után (lehet, hogy mindenkinek csak egy koktélnyi idő jár, ezért nem kaphattunk még egyet?) megelégeltük és távoztunk. A helyzetet oldani tudta az este végén a negatív élményt ismertetve a kollega bocsánatkérése.
Legközelebb mindent (még a második kör italt is 😆) kikérem egyszerre, viszek magammal plusz pulcsit, és javítok a szemezős-integetős technikámon, mert úgy tűnik, valami nem stimmelt vele. De az is lehet, hogy aznap nem a láthatatlanná tévő köpönyegemet kellett volna felvennem. És akkor talán még lehet nem is fáztam volna. Na majd legközelebb!
/ Ami sokaknak fontos lehet: a hely kutyabarát! 🐶 /
Megjegyzések
Megjegyzés küldése