Hoztam nektek egy saját receptet, egy őszi hangulatú, vitamindús, könnyen elkészíthető laktózmentes sütit :) Van benne egy kis “csavar”, ami nem más, mint a lágy juharszirup enyhe megmutatkozása és a narancsos krémhez adott egészséges és trendi alapanyagnak számító zabpehely. Egy forró bögre tea mellé a hűvös és borongós őszi délutánokra pedig tökéletes választás ez a süti.
R E C E P T
Először az alsó réteget készítsük el, amihez keverjük össze ezeket a hozzávalókat:
- 140 gramm laktózmentes hideg vaj
- 190 gramm teljes kiörléses liszt
- 50 gramm kristálycukor
- 2 evőkanál frissen facsart narancslé
- egy csipet só
Gyúrjuk össze őket egy tálban, majd egy 25x22 centis üveg sütőtál (jénai) aljára nyomkodjuk el egyenletesen. (Nem szükséges a tálat kivajazni az alapban lévő vaj miatt.) Süssük 30 percig 165 fokon.
Amíg sül a kekszes alapunk, állítsuk össze a krémes réteget, ami a süti lelke lesz. Ehhez az alábbiak kellenek, amit egy lábosba dobáljunk bele:
- 3 evőkanál natúr zabpehely
- fél evőkanál juharszirup
- egy kis gerezd citrom leve (elhagyható)
- fél csipet só
- 250 ml frissen facsart narancslé
- fél narancs reszelt héja
- 40 gramm laktózmentes vaj
- 190 gramm kristálycukor
- 2 tojás
- 3 tojássárgája
- 7 gramm étkezési keményítő
Keverjük át párszor a hozzávalókat a lábosban, hogy homogén állagot kapjon és süssük közepes lángon amíg el nem kezd sűrűsödni, majd vegyük kicsit lejjebb a lángot folyamatos kevergetés mellett. Ez körülbelül 20-25 perc, amíg összeállítjuk ezt a krémet a főzéssel együtt. Tegyük kicsit félre, amíg lejár a 30 perce a sütőben lévő alapunknak, majd öntsük rá óvatosan a krémet és tegyük vissza a sütőbe 35 percre, 165 fokra.
Hagyjuk kihűlni, és szeletelhetjük is!
Írjátok meg nekem kommentben, hogy kipróbáltátok e ezt a receptet, és hogy ízlett nektek! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése