Ma végre eljutottam az előkarácsonyi hangulatba: benyomtam Bublét a Spotifyon, vettem egy-két karácsonyi dekort és sütöttem egy adagnyi kekszet.
Már rég készítettem ilyen zabos-csokis tallérokat, de most elővettem a szokásos receptem. Lehet, hogy pont a karácsonyi hangulat miatt. Kicsit változtattam egy-két hozzávalón, kreálva egy új verziót, ezt a mostanit, ami szerintem még finomabb lett, mint eddig. Az a legjobb benne, hogy hamar elkészül, frissen és melegen a legjobb, de ha kihűlt, akkor egy dobozba eltéve még napokig friss marad és egy forró kávé mellé tökéletes párosítás.
RECEPT
100 gramm laktózmentes vaj
100 gramm barnacukor
A vajat melegítsük fel és keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a következőket és fakanállal keverjük össze:
100 gramm teljes kiörléses liszt
1 tojás
fél teáskanál szódabikarbóna
háromnegyed teáskanál fahéj
egy csipet só
60 gramm mazsola
60 gramm zabpehely
50 gramm étcsoki
fél narancs reszelt héja
negyed narancs leve
Gyúrjunk kis gombócokat a tésztából, majd kicsit lapítsuk össze őket. Sütés közben kicsit megdagadnak és megnőnek, emiatt ne tegyük őket szorosan egymás mellé.
160 fokon süssük 15 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése