Ez most nem egy túltolt édes házi péksüti, hanem inkább egy lágyabb, csokis-mogyorósabb ízvilág a kicsit fanyar áfonya és a sok étcsoki miatt, de jó sok töltelékkel, diófélékkel megtömve, egy ropogós, omlós tésztával, ami tökéletes egy hétvégi uzsonnára elkészítve. Az állaga pedig a magába szívott áfonyától lesz az igazi!
R E C E P T
100 gramm hideg laktózmentes margarin
125 gramm hideg laktózmentes krémsajt
175 gramm liszt
50 gramm porcukor
negyed teáskanál só
A margarint keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a krémsajtot, lisztet, sót és keverjük át még párszor. Gyúrjuk össze az egészet és szedjük szét két kis gombócba, majd fóliázzuk be és tegyük hűtőbe egy órára.
⏲️⏲️⏲️
összeaprítani:
100 gramm étcsokoládé
75 gramm pekándió
Aprítóban a csokit és pekándiót törjük össze szinte por állagúra. Ez lesz a töltelékünk száraz része.
felolvasztani:
4 marék (fagyasztott) áfonya
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál víz
Egy lábosban közepes-magas lángon olvasszuk ki az áfonyát, vizet és cukrot, amíg a gyümölcs meg nem puhul és szét nem esik és kicsit besűrűsödik. Használhatunk nyugodtan fagyasztott áfonyát is.
Keverjük össze az étcsokis-pekándiós résszel és kész is a szaftos töltelékünk.
Az egyik gombócunkat egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki sodrófával, és próbáljunk kör alakot formázni belőle, nyújtsuk ki körülbelül 5 mm vastagságra.
Kenjük meg a tésztát a töltelékünkkel, majd szórjuk meg pirított mogyoróval és vágjuk fel 8 egyenlő darabra, mintha pizzaszeletek lennének.
Tekerjük fel a szeleteket egyesével, a széles részétől indulva a kör közepe felé, hogy kicsi kis kifliket kapjunk belőle.
Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tetejüket.
kenéshez:
1 tojássárgája
egy teáskanál kristálycukor
egy evőkanál laktózmentes tej
A másik gombóccal ismételjük meg ezt a folyamatot, vagy ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor nem kell szétszedni két gombócnyiba a tésztánkat.
süssük 170 fokon 18-20 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése