Legalábbis a számomra 😊 Ezt a receptet én csak elhoztam most nektek, nem én készítettem teljesen, de én felügyeltem és segédkeztem benne.
Egy adagból 12 cuki kicsi-közepes méretű gombóc kerekedik ki.
- - - - - - - - - - - -
R E C E P T
- túró
- gombóc
Na jó, azért nem ennyire egyszerű! 😄
De közben mégis, hiszen nagyon hamar készen van (azért egy kis izgalmas pár órás várakozás benne van) és nagyon hamar el is fog fogyni!
Tehát, amikre szükséged lesz:
- 250 gramm laktózmentes tehéntúró
- 2 tojás
- 1 deci búzadara
- 4 gramm vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- fél csipet só
- 1 evőkanál étolaj
- 450 gramm zsemlemorzsa
- porcukor
- laktózmentes tejföl
A túrót villával nyomkodjuk össze egy tálban és üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a búzadarát, vaníliás cukrot és sót, reszeljük bele a fél citromot, majd tegyük be a hűtőbe lefedve minimum 4 órára, de akár egy fél napra, ha időben eszünkbe jut összeállítani.
Az idő leteltével vizes kézzel formázzunk kis gombóckákat a masszánkból és enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük ki őket körülbelül 5-6 perc alatt.
Egy száraz serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk le a zsemlemorzsát. A megfőtt és leszűrt gombócokat forgassuk bele.
A tejfölt keverjük ki a porcukorral és öntsük le vele a gombócainkat.
Én elég sok cukrot tettem a tejfölös öntetbe, de ezt ízlés szerint szuperül lehet utólag ízesíteni, így ehhez nem is írok most nektek arányokat, mindenki a maga kedve szerint édesítse 😊
Írjátok meg, nektek hogy sikerült és hogy ti hogyan szoktátok elkészíteni a Ti tökéletes túrógombócotokat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése