Ugrás a fő tartalomra

A TÖKÉLETES TÚRÓGOMBÓC



Legalábbis a számomra 😊 Ezt a receptet én csak elhoztam most nektek, nem én készítettem teljesen, de én felügyeltem és segédkeztem benne.

Egy adagból 12 cuki kicsi-közepes méretű gombóc kerekedik ki.

- - - - - - - - - - - -

R E C E P T

- túró
- gombóc

Na jó, azért nem ennyire egyszerű! 😄
De közben mégis, hiszen nagyon hamar készen van (azért egy kis izgalmas pár órás várakozás benne van) és nagyon hamar el is fog fogyni!

Tehát, amikre szükséged lesz:
- 250 gramm laktózmentes tehéntúró
- 2 tojás
- 1 deci búzadara
- 4 gramm vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- fél csipet só
- 1 evőkanál étolaj
- 450 gramm zsemlemorzsa
- porcukor
- laktózmentes tejföl


A túrót villával nyomkodjuk össze egy tálban és üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a búzadarát, vaníliás cukrot és sót, reszeljük bele a fél citromot, majd tegyük be a hűtőbe lefedve minimum 4 órára, de akár egy fél napra, ha időben eszünkbe jut összeállítani.

Az idő leteltével vizes kézzel formázzunk kis gombóckákat a masszánkból és enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük ki őket körülbelül 5-6 perc alatt.

Egy száraz serpenyőben hevítsünk egy evőkanál olajat és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk le a zsemlemorzsát. A megfőtt és leszűrt gombócokat forgassuk bele.

A tejfölt keverjük ki a porcukorral és öntsük le vele a gombócainkat.
Én elég sok cukrot tettem a tejfölös öntetbe, de ezt ízlés szerint szuperül lehet utólag ízesíteni, így ehhez nem is írok most nektek arányokat, mindenki a maga kedve szerint édesítse 😊

Írjátok meg, nektek hogy sikerült és hogy ti hogyan szoktátok elkészíteni a Ti tökéletes túrógombócotokat!



Megjegyzések

Popular Posts

SÓSKARAMELLÁS LAKTÓZMENTES SAJTTORTA

Habár sajnos már február van, és az volt az újévi fogadalmam, hogy többet blogolok, többet sütök-sürgök-forgok ebben az évben, eddig ez nem igazán jött össze. De most ezen a hétvégén végre megihletődtem ettől a csudaklassz szép tavaszi időtől (igenigen, valószínűleg nem fog sokáig tartani), végre éreztem magamban az affinitást ahhoz, hogy készítsek egy kicsit édes, kicsit sós, kicsit lágy és kicsit ropogós új sütit. Így született meg ez a laktózmentes sóskaramellás sajttorta. Sok helyen ettem már sajttortát és mindig valahogy az arányok voltak azok, amik nekem valahogy nem stimmeltek. Persze ízlések és pofonok, de nekem mindig vagy rengeteg volt a krémes rész, vagy túl kevés volt a szósz rétege, vagy leheletvékonyra passzírozták a sütőformába a zabos alapot, és így valahogy nekem egyik sajttorta sem volt az igazi. Jöjjön hát az én verzióm erre a sütire, a vastag zabos alap, a nála kétszer olyan magas sajttorta "töltelék" és a sohavégetnemérős karamellszósz. RECEPT

ÁFONYÁS BABKA

Annnnyira nagy boldogsággal tölt el, hogy ekkora érdeklődés volt a részetekről gyönyörű gyermekem, a mogyis-áfonyás babkám iránt, hogy meg is osztom veletek a receptet! ♥️♥️♥️ Végre valahára találtam egy kocka élesztőt a boltban (az elmúlt hetekben mint tudjuk, ez kész kincsnek számít), így rögtön rárepültem, hogy vegyek, és akkor eldöntöttem, hogy márpedig ebből tuti, hogy babka lesz! Találtam hozzá friss áfonyát és törökmogyorót, kakaópor pedig korábbról volt itthon, így összeállt a kép és a csillagok: megszületett a kakaós-áfonyás mogyis BABKÁM! 👶  Annyira szuperomlós lett a tészta, pihepuha kis párnácska, amin egy jót lehetne szundizni, közben illatolni és édes álomba merülni. Az áfonya pont azt a picikét savanykás ízt adja hozzá, amivel ellensúlyozni tudja a vajas-kakaós szaftos tölteléket, a mogyi roppanóssága pedig még egy plusz élvezet az ízek lágy harmóniájában. Egyszerűen nem bírok betelni vele 😊 És másnap is nagyszerű, nem szikkadt vagy keményedett meg, ugyanoly

MADAME PHO TESZTELÉS

Körülbelül 1 hónapja nyílt a Corvin sétányon egy új vietnámi hely, a MADAME PHO. Sajnos még csak készpénzzel lehet fizetni, úgy készüljetek! De remélhetőleg nemsokára beszerelik a kártyás terminált. A nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :) Először a tavaszi tekercs és leves kombót toltam. A tavaszi tekercs az egyik legjobb, amit eddig ettem, ropogós külsővel, friss alapanyagokkal. A levesek közül egy klasszikus PHO levest kértem marhahússal. Nekem a hús nem igazán volt elég benne, kétszer annyit simán elbírt volna. Adagra szép nagy volt, a felét haza is vittem vacsira. A WOK szekcióból Wokban készült rizstésztát választottam marhahússal. A tészta kicsit olajos volt, de finom és laktató, sok zöldséggel. Itt is nekem a hús kevés volt a tészta mennyiségéhez képest. Harmadszorra Pirított rizst kértem marhával (igenigen, sajnos imádom a marhahúst). A lepir