Ugrás a fő tartalomra

HOME OF FRANZISKA TESZTELÉS

A Home of Franziska három évvel ezelőtt a desszertdobozaival és vegán tortáival került be a Budán élők köztudatába, de ennél ma már sokkal több a két évvel ezelőtt nyílt üzletüket tekintve.

Sokoldalú menüsorral rendelkezik, smoothie-k, tálak, édes és sós reggelik, időszakos specialitások, ebéd és specialty kávék is megtalálhatók a repertoárjukban. Az enteriőr hibátlan, teljes mértékben tízpontos a minőségét és hangulatát tekintve is.

Az üzlet kínálatában és rendelés esetén a hely weboldalán megtalálhatók desszertválogatások és különféle vegán, gluténmentes, illetve laktózmentes torták is. Igazából a Home of Franziska ezeknek az édességeknek köszönheti indulásának sikerét, ahonnan egyenes út vezetett a még most is oly népszerű változatos és egészségtudatos hozzávalók használata alapján kialakított menüsorukhoz.

Személy szerint szeretek több típusú ételt kipróbálni egy hely kínálatából, hogy minél komplettebb képet adhassak róla. Ez most sem történt másképp: tesztnek vetettem alá az uborkás vizet, a kávét, egy smoothie-t, egy bowl-t, egy sós és egy édes reggelit.

Az Eggs Benedict-el indítottam, mert ez a fogás sokat elárul az adott helyről (ez nálam egy reggelizőhelynek az egyik alapvető mércéje, ami szerint megítélem és értékelem). Nagyon örültem, mert kitűnő választás volt, amiben kellemes meglepetésként hatott a temérdek roppanós bacon. Imádtam, hogy nem spóroltak le róla semmit és, hogy egy szép találásban kaptam meg az ízletes fogást. Az egyszerre puha és roppanós puffancsra biggyesztett buggyantott tojás lágyan szétfolyt – ahogyan azt kell – a beleszúrt kés nyomására és csodásan olvadt rajta a krémes hollandi szósz. Ha legközelebb visszatérek, mindenképpen újra őt választom majd, bár a füstölt lazacos-bébispenótos változatnak is nehéz lenne ellenállni.

A tojásos fogás mellé kértem a Go Green energiadús smoothie-t, ami szintén egy nagyon jó választás volt: nem szoktam beépíteni a mindennapjaimba azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, melyeket most egy mixben megkaptam. A fodros kel, cukkini és bébispenót nagyon jól keveredett a banánnal, spirulinával, kivivel, lime-al, mentával és növényi tejjel. Ha a smoothie-ban valami érdeset érzünk, akkor abban a kivi a hunyó, így ne lepődjünk meg, ha kicsit furcsán bizsergeti a torkunkat. Viszont nagy mennyiségben B-, C-, K-vitamint és természetes antioxidánsokat tartalmaz, így érdemes elfogyasztani.

15:30-ig a bowlok is kipróbálhatóak. És hogy milyen bowlokról is van szó? Tulajdonképpen ezek smoothie-tálak, melyekben gyümölcsök és superfoodok is szerepet kapnak. Én egy sűrűbb, krémesebb bowl-ra számítottam, így ez számomra kicsit más volt, mint amit elképzeltem a Go Green smoothie mellé. Állagában szinte ugyanazt kaptam, viszont a bowl-ban az ízletes és roppanós toppingok megdobták az ízélményt és laktatóvá tették az összképet. A Summer Acai Smoothie Bowl névre hallgató tál főszereplői között említhető a málna, a banán, az acai bogyó, a kókuszkrém, a chia mag és a menta, továbbá toppingnak kerültek rá idénygyümölcsök, pirított mandula és kókuszchips.

Lezárásként jöhetett a Mogyorós Waffel, amiben mandulaliszt, zabliszt, kókuszvirágcukor, törökmogyoró, tojás és házi növényi tej hozzávalói párosultak, a tetején pedig mennyei kókuszkrémágyon feküdtek fel a roskadásig megpakolt idénygyümölcsök, törökmogyoró és agávé. Akinek pedig nem lenne elég mogyorós a waffel, kérhet rá kiegészítésként mogyoróvajat is.

A kiszolgálás kedves és figyelmes volt, az ételeket és italokat pedig nagyon hamar megkaptuk. Foglalni mindenképp érdemes, mert az utcáról betévedve nem biztos, hogy lesz hely még akár egy hétköznap délelőtti napon sem. Úgy tűnik, hogy ha valami igazán jó, akkor oda bizony még ebben az időszakban is örömmel betérnek a vendégek.


Az interjúval kiegészült cikket a Tesztevők oldalán találjátok: http://tesztevok.hu/2020/08/12/csabito-szinek-tudatossag-es-hedonizmus-egy-helyen

Megjegyzések

Popular Posts

SÓSKARAMELLÁS LAKTÓZMENTES SAJTTORTA

Habár sajnos már február van, és az volt az újévi fogadalmam, hogy többet blogolok, többet sütök-sürgök-forgok ebben az évben, eddig ez nem igazán jött össze. De most ezen a hétvégén végre megihletődtem ettől a csudaklassz szép tavaszi időtől (igenigen, valószínűleg nem fog sokáig tartani), végre éreztem magamban az affinitást ahhoz, hogy készítsek egy kicsit édes, kicsit sós, kicsit lágy és kicsit ropogós új sütit. Így született meg ez a laktózmentes sóskaramellás sajttorta. Sok helyen ettem már sajttortát és mindig valahogy az arányok voltak azok, amik nekem valahogy nem stimmeltek. Persze ízlések és pofonok, de nekem mindig vagy rengeteg volt a krémes rész, vagy túl kevés volt a szósz rétege, vagy leheletvékonyra passzírozták a sütőformába a zabos alapot, és így valahogy nekem egyik sajttorta sem volt az igazi. Jöjjön hát az én verzióm erre a sütire, a vastag zabos alap, a nála kétszer olyan magas sajttorta "töltelék" és a sohavégetnemérős karamellszósz. RECEPT

ÁFONYÁS BABKA

Annnnyira nagy boldogsággal tölt el, hogy ekkora érdeklődés volt a részetekről gyönyörű gyermekem, a mogyis-áfonyás babkám iránt, hogy meg is osztom veletek a receptet! ♥️♥️♥️ Végre valahára találtam egy kocka élesztőt a boltban (az elmúlt hetekben mint tudjuk, ez kész kincsnek számít), így rögtön rárepültem, hogy vegyek, és akkor eldöntöttem, hogy márpedig ebből tuti, hogy babka lesz! Találtam hozzá friss áfonyát és törökmogyorót, kakaópor pedig korábbról volt itthon, így összeállt a kép és a csillagok: megszületett a kakaós-áfonyás mogyis BABKÁM! 👶  Annyira szuperomlós lett a tészta, pihepuha kis párnácska, amin egy jót lehetne szundizni, közben illatolni és édes álomba merülni. Az áfonya pont azt a picikét savanykás ízt adja hozzá, amivel ellensúlyozni tudja a vajas-kakaós szaftos tölteléket, a mogyi roppanóssága pedig még egy plusz élvezet az ízek lágy harmóniájában. Egyszerűen nem bírok betelni vele 😊 És másnap is nagyszerű, nem szikkadt vagy keményedett meg, ugyanoly

MADAME PHO TESZTELÉS

Körülbelül 1 hónapja nyílt a Corvin sétányon egy új vietnámi hely, a MADAME PHO. Sajnos még csak készpénzzel lehet fizetni, úgy készüljetek! De remélhetőleg nemsokára beszerelik a kártyás terminált. A nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :) Először a tavaszi tekercs és leves kombót toltam. A tavaszi tekercs az egyik legjobb, amit eddig ettem, ropogós külsővel, friss alapanyagokkal. A levesek közül egy klasszikus PHO levest kértem marhahússal. Nekem a hús nem igazán volt elég benne, kétszer annyit simán elbírt volna. Adagra szép nagy volt, a felét haza is vittem vacsira. A WOK szekcióból Wokban készült rizstésztát választottam marhahússal. A tészta kicsit olajos volt, de finom és laktató, sok zöldséggel. Itt is nekem a hús kevés volt a tészta mennyiségéhez képest. Harmadszorra Pirított rizst kértem marhával (igenigen, sajnos imádom a marhahúst). A lepir