Pasta al limone recept - csicseriborsó lisztes tésztával!
A csicseriborsó lisztes tészta egy nagyon jó alternatívája a hagyományos, búzaalapú tésztának és a vegetáriánusok, vegánok étrendjébe ideális fehérjeforrásként építhető be. De nem csak nekik szól, hanem a változatosságot, újdonságot és egészséges alternatívákat keresőknek is. Ráadásul a csicseriborsó tészta esetében sokkal hamarabb elérjük a telítettség érzését, mint a búzaalapú tésztánál.
Próbáljátok ki a receptet és írjátok meg, hogy hogyan ízlett, akár csicseriborsó lisztes tésztából, akár búzaalapú tésztából készítitek el :)
Hozzávalók és elkészítés:
fél csomag csicseriborsólisztes tészta
3 evőkanál Grana Padano sajt
citrom
bors
100 ml víz
45 gramm sótlan vaj
1 teáskanál kakukkfű
200 gramm norvég füstölt lazac
A vajat felolvasztva lepirítjuk a darabokra vágott lazacot, majd hozzákeverjük a kakukkfüvet és egy citrom levét. Összerotyogtatjuk, majd hozzáöntjük a vizet és belekeverjük a sajtot is. Hagyjuk, hogy összeálljon, majd kanalazzuk rá a kész tésztánkra. Őröljünk rá friss borsot és citrommal díszítsük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése