Mostanában áttértem a laktózmentes tej fogyasztásáról a rizstejre: ezt teszem az elmúlt hónapokban a kávémba, a müzlimbe. És hát miért ne tegyem bele sütibe? A rizstej mellett most kipróbáltam a rizslisztet is, lecseréltem a búzaalapú lisztet és így született meg ez az őszi kardamomos keksz.
A gluténmentes rizsliszt körülbelül háromszor annyiba kerül, mint a hagyományos liszt, de kiváló alternatív verzió és legfőbb ismérve, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthatják, illetve 1:1 arányban kiváltható vele a búzaliszt.
A receptemben szereplő laktózmentes vaj miatt nem került a sütibe sok cukor, mert a laktózmentes termékek önmagukban édesebbek, mint a laktózos társaik, illetve a rizstej is édesebb, mint a hagyományos tej. Opcionálisan tehettek ebbe a krémesen lágy masszába chiamagot, én sokszor teszek a reggelimbe, így most ebbe a kekszbe is került. Fontos azonban tudni, hogy nem szabad túlzásba vinni a chiamag fogyasztását, így mértékkel együk!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése