Ugrás a fő tartalomra

DIVINE / MENTES SÜTI TESZTELÉS


Mentes finomságok, modern környezet, megújult név: a Ráday utcában található Divine-ben jártam.

A két éve nyílt hely idén májusban váltott nevet, korábban Sugar Free Monkey alatt futott, de úgy érezték, váltaniuk kell, hiszen a cukormentes név nem fedi le változatos kínálatot és ők sokkal többek egy cukormentes sütizőnél. Hamarosan a webshopjukba felkerülő torták között lehet majd teljes tortákat és szeleteket is összeválogatni, amik között találhatóak laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, tejmentes, vegán ínyencségek. A bolti repertoárban mindezeken kívül kávék, péksütik és szendvicsek kapnak helyet, nyáron pedig fagylaltválasztékkal is várják a vendégeket.


Én most a mentes tortaszeletek közül válogattam, mégpedig egy Barackos túrótortát, egy Répatortát, egy Almás mákos tortát és egy Vegán Snickers szeletet. Egy mentes tortaszelet ára 950-1050 Ft között mozog. 




Alapjáraton nem a szívem csücske a túrótorta, de meglepő módon ez lett az abszolút kedvencem. Krémes, nem túl édes, lágy barackíz jellemzi az egyébként cukormentes, gluténmentes és laktózmentes sütit. A cukormentességhez eritritet és xylitet használnak, de nem minden esetben. Ilyen például a gluténmentes, vegán, cukormentes Snickers szelet, amihez a cukrot datolyával helyettesítik, vagy a Brownie, amihez kókuszvirág cukrot használnak.

Szuper krémes, lágy állagú volt a tesztelésnek alávetett Snickers szelet is, nagyon jó arányban összeállítva a mogyorós, csokis és tészta rétegeket.


A Répatorta szeletre nagyon kíváncsi voltam, mert nem minden esetben voltam elájulva a mentes Répatortáktól, amiket eddig kóstoltam. Vagy nagyon szárazak, vagy ízetlenek voltak, vagy furcsa mellék-, vagy utóízt hagytak maguk után. Itt viszont kellemesen csalódtam, mert ez a Répatorta nagyon jó volt. A lágy krémesség itt is megvolt, mint a többi sütinél. Egyáltalán nem volt száraz a piskóta és egy nagyon kellemes ősz-ízt éreztem a lecsengésében. Ez volt eddig a legjobb mentes Répatorta, amit ettem.

Az Almás mákos torta nekem túl édes volt, de harmonikus ízvilágú süti volt ez is. Helyette mondjuk lehet, hogy egy Mákos guba tortát kellett volna választanom, na de majd azt legközelebb :)


Még egy kicsit ódzkodom a mentes sütik világától, de ez valószínűleg azért van, mert sok hozzávaló alkalmazása és a jó arányok megtalálása ismeretlen terep a számomra, habár már próbálom szép lassan becsempészni a sütijeimbe ezeket a hozzávalókat és kísérletezni velük.
Mindenesetre a Divine mentes finomságai közelebb vittek ahhoz, hogy megszeressem őket, köszönöm a kellemes pozitív élményt, amit a sütiken keresztül megtapasztalhattam! :)



Megjegyzések

Popular Posts

SÓSKARAMELLÁS LAKTÓZMENTES SAJTTORTA

Habár sajnos már február van, és az volt az újévi fogadalmam, hogy többet blogolok, többet sütök-sürgök-forgok ebben az évben, eddig ez nem igazán jött össze. De most ezen a hétvégén végre megihletődtem ettől a csudaklassz szép tavaszi időtől (igenigen, valószínűleg nem fog sokáig tartani), végre éreztem magamban az affinitást ahhoz, hogy készítsek egy kicsit édes, kicsit sós, kicsit lágy és kicsit ropogós új sütit. Így született meg ez a laktózmentes sóskaramellás sajttorta. Sok helyen ettem már sajttortát és mindig valahogy az arányok voltak azok, amik nekem valahogy nem stimmeltek. Persze ízlések és pofonok, de nekem mindig vagy rengeteg volt a krémes rész, vagy túl kevés volt a szósz rétege, vagy leheletvékonyra passzírozták a sütőformába a zabos alapot, és így valahogy nekem egyik sajttorta sem volt az igazi. Jöjjön hát az én verzióm erre a sütire, a vastag zabos alap, a nála kétszer olyan magas sajttorta "töltelék" és a sohavégetnemérős karamellszósz. RECEPT

ÁFONYÁS BABKA

Annnnyira nagy boldogsággal tölt el, hogy ekkora érdeklődés volt a részetekről gyönyörű gyermekem, a mogyis-áfonyás babkám iránt, hogy meg is osztom veletek a receptet! ♥️♥️♥️ Végre valahára találtam egy kocka élesztőt a boltban (az elmúlt hetekben mint tudjuk, ez kész kincsnek számít), így rögtön rárepültem, hogy vegyek, és akkor eldöntöttem, hogy márpedig ebből tuti, hogy babka lesz! Találtam hozzá friss áfonyát és törökmogyorót, kakaópor pedig korábbról volt itthon, így összeállt a kép és a csillagok: megszületett a kakaós-áfonyás mogyis BABKÁM! 👶  Annyira szuperomlós lett a tészta, pihepuha kis párnácska, amin egy jót lehetne szundizni, közben illatolni és édes álomba merülni. Az áfonya pont azt a picikét savanykás ízt adja hozzá, amivel ellensúlyozni tudja a vajas-kakaós szaftos tölteléket, a mogyi roppanóssága pedig még egy plusz élvezet az ízek lágy harmóniájában. Egyszerűen nem bírok betelni vele 😊 És másnap is nagyszerű, nem szikkadt vagy keményedett meg, ugyanoly

MADAME PHO TESZTELÉS

Körülbelül 1 hónapja nyílt a Corvin sétányon egy új vietnámi hely, a MADAME PHO. Sajnos még csak készpénzzel lehet fizetni, úgy készüljetek! De remélhetőleg nemsokára beszerelik a kártyás terminált. A nyitás óta háromszor voltam és mindháromszor mást kértem az étlapról, így tudok teljes képet írni a főbb ételtípusokról, és ezért is írok most a helyről értékelést :) Először a tavaszi tekercs és leves kombót toltam. A tavaszi tekercs az egyik legjobb, amit eddig ettem, ropogós külsővel, friss alapanyagokkal. A levesek közül egy klasszikus PHO levest kértem marhahússal. Nekem a hús nem igazán volt elég benne, kétszer annyit simán elbírt volna. Adagra szép nagy volt, a felét haza is vittem vacsira. A WOK szekcióból Wokban készült rizstésztát választottam marhahússal. A tészta kicsit olajos volt, de finom és laktató, sok zöldséggel. Itt is nekem a hús kevés volt a tészta mennyiségéhez képest. Harmadszorra Pirított rizst kértem marhával (igenigen, sajnos imádom a marhahúst). A lepir